Talentmanagement
Organisaties zijn opgericht met een bepaald doel voor ogen. Het is aan de mensen in de organisatie om deze doelen te bereiken. Men functioneert het best, leert het snelst, presteert optimaal, komt zelf in actie en is gemotiveerd als werk aansluit op zijn/haar talenten. Talentmanagement is het in beeld krijgen van de talenten van werknemers en deze optimaal afstemmen op de behoeften van de organisatie.
Ondanks dat we weten dat het belangrijk is om bezig te zijn met de dingen waar je goed in bent en die je leuk vindt, is het voor werknemers én werkgevers soms lastig wanneer geconstateerd wordt dat iemand niet zo goed op zijn plek zit. Er wordt vaak gedacht aan een training, om vaardigheden bij te brengen. Terwijl het soms beter is om juist iets heel anders te gaan doen, omdat dat beter bij de persoon past.

TALENTONTWIKKELING

Vaak richt men zich in organisaties alleen op de competenties van de werknemers. Welk gedrag laat men daadwerkelijk zien? Vinden we dat een competentie niet of onvoldoende ontwikkeld is gaan we veel tijd, energie en geld steken in coaching trajecten en trainingen. We proberen van een 4 een zesje te maken. Resultaat is een werknemer die zich veel moeite moet doen om net aan een voldoende te scoren. Zitten we daar dan op te wachten? Hoe tevreden zijn uw klanten en partners als u of uw werknemers met moeite een zes halen? Hoe gemotiveerd bent u zelf als u uitgeblust thuiskomt en een zesje hebt gescoord op het werk? Waarom niet van de al aanwezige zevens en achten tienen maken?

TALENT MOTIVATIE ANALYSE (TMA)

TMA, ‘the talent company’, is een marktleider op integraal talent management, met 1000+ klanten in meer dan 20 landen. TMA biedt integrale talent management oplossingen om organisaties voor te bereiden op de toekomst van werk, waardoor ze in staat zijn om kritieke vaardigheidstekorten te overwinnen, aantoonbare gedragsverandering te stimuleren en het potentieel in hun grootste activa te ontsluiten – hun mensen.

WAAR KUNNEN WIJ JOU MEE HELPEN?

 Als gecertificeerd partner van TMA helpen wij jou om de talenten van medewerkers te ontdekken. We vinden, ontwikkelen en behouden het talent van (potentiële) werknemers en helpen de beste match te maken tussen taken of rollen en mensen. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen op de juiste plek zitten. Want als mensen zich goed voelen, blijven ze gemotiveerd en zullen ze zich continu willen verbeteren. Hiervoor bieden wij de volgende vier diensten aan:

1. TMA Talenten-analyse
2. Persoonlijke begeleiding
3. Teamscan & Teamcoaching
4. Integraal talent-management

1. TMA Talenten-Analyse

De TMA Talenten-analyse meet 22 drijfveren en 44 talenten. Ook wordt de ontwikkelbaarheid van 53 competenties in kaart gebracht. De Talenten-analyse is positief, niet veroordelend en biedt alle inzicht in talenten en carrièremogelijkheden. Het rapport maakt inzichtelijk op welke vlakken iemand meer of minder talent heeft. Juist door de combinatie van drijfveren en talenten wordt duidelijk op welke rollen iemands energie zit en welke juist niet (ook al heeft iemand misschien wel de competenties daarvoor). Zo wordt inzichtelijk waar de ontwikkelmogelijkheden liggen. Tevens blijkt uit de rapportage wat de ideale werkomgeving voor de kandidaat is. De analyse bestaat uit een uitgebreide (ongeveer 60 minuten invultijd) of een beknopte (ongeveer 20 minuten invultijd) online vragenlijst. Na het invullen van de analyse volgt altijd een gesprek met een van onze TMA-experts van minimaal een uur. Dit gesprek kan zowel digitaal als fysiek plaatsvinden. Alle rapporten zijn vervolgens een jaar lang digitaal beschikbaar in onze TMA-portal. 

Een TMA drijfverenanalyse met een talentgesprek van 60 minuten bieden we aan voor slechts €495 excl. btw. Vervolg trajecten en TMA voor teams of organisaties op aanvraag. 

 

2. Persoonlijke begeleiding

Met het inzicht van de TMA-analyse is een belangrijke stap gezet. Mocht je bij de volgende stappen nog hulp nodig hebben dan bieden wij speciale coachingstrajecten aan. Denk hierbij aan alle soorten loopbaan- en ontwikkelvraagstukken. Mogelijke scans en testen die we hierbij kunnen inzetten zijn o.a.: beroepskeuzetest, capaciteitstest op 6 verschillende gebieden, 90 en 360 graden feedback en een arbeidsmarktscan. 

3. Teamscan & Teamcoaching

Met  je team aan de slag? Met TMA voor teams krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren, competenties, talenten en ontwikkelpunten van het team. Ongeacht de fase van de teamontwikkeling kan er met behulp van TMA een verdiepingsslag gemaakt worden. Ieder team is anders en teamcoaching is per definitie maatwerk.  

4. Integraal talentmanagement voor organisaties

TMA biedt HR-oplossingen voor werving & selectie, functioneren en beoordelen, re-integratie, ontwikkeling en outplacement. Dit alles vanuit de overtuiging dat als talentmanagement geworteld is in de bedrijfscultuur het dagelijks werk de ultieme context is voor de ontwikkeling, groei, evolutie en het welzijn van mensen, dan is succes voor nu en in de toekomst verzekerd. 

Waarom wij?

Ben je klaar met?

JEZELf iedere keer weer tegen te komen?
Veel investeren in competenties die niet bij je (werknemers) passen? 
Constant zoeken naar de juiste match?
Teams die vastzitten in hun ontwikkeling?
Veel THEORIEËN over hoe HR het anders moet doen? 

En wil je veel liever?

Echt een keer kennismaken met jezelf?
Zicht op het ontwikkelpotentieel? Met relatief weinig effort veel rendement halen.
Een loopbaanspoor dat echt bij je (werknemers) past?
Constante doorontwikkeling van teams op basis van talent?
Praktische oplossingen voor je HR-thema's? 

Van talent naar performance

 
Organisatie talenten & ontwikkelingen

Als talentmanagement geworteld is in de bedrijfscultuur en in de overtuiging dat het dagelijks werk de ultieme context is voor de ontwikkeling, groei, evolutie en het welzijn van mensen, dan is succes voor nu en in de toekomst verzekerd.

Team talenten & ontwikkeling

Door samenwerking, experimenteren en samen te werken aan persoonlijke ontwikkeling, komen niet alleen jouw talenten en potentieel tot wasdom, ook de talenten van je buddy en je teamleden.

Persoonlijke talenten & ontwikkeling

Je functioneert het best, je leert het snelst, je presteert optimaal, je komt zelf in actie en bent gemotiveerd als je werk aansluit op je talenten. Je geeft richting aan je loopbaanperspectief door bewust aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. 

© 2023 BCN Consultancy

Links
kvk info
contact